๐…๐ข๐ง๐๐ข๐ง๐ ๐ฌ ๐…๐ž๐ฌ๐ญ๐ข๐ฏ๐š๐ฅ ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ‘: ๐„๐ง รฅ๐ซ๐ฅ๐ข๐  ๐Ÿ๐ž๐ฌ๐ญ๐จ๐ฉ๐ฉ๐ฅ๐ž๐ฏ๐ž๐ฅ๐ฌ๐ž

2023-versjonen av Findings Festival pรฅ Bislett stadion den 18. og 19. ย august hadde mer folk og hรธyere partyfaktor enn รฅret fรธr. Festivalen, som har blitt et fast mรธtested over de siste ni รฅrene, tiltrakk seg publikum fra nรฆr og fjern, til tross for noen endringer i arrangementet.

Festivalopplevelsen

Selve festivalen fremstod som noe mer nรธytral og ikke sรฅ “over the top” som tidligere รฅr. Selv om fyrverkeriet var like spektakulรฆrt som fรธr, var det enkelte elementer som manglet, slik som droner og flyvende oversiktskameraer. Det var fortsatt to scener, men de var ikke like imponerende som i 2022. Billettprisene holdt seg pรฅ omtrent samme nivรฅ som tidligere รฅr, men det var noen fรฆrre store navn pรฅ programmet. I stedet var det flere norske artister og mange kanskje ukjente, noe som bidro til en annerledes men en god atmosfรฆre. Regnet stoppet i alle fall ikke festen, mens sterke vakter hindret raving av fulle folk. De stod for det meste pรฅ utsiden og brakk seg.

Musikken

Musikken er selvsagt det viktigste pรฅ Findings, og her leverte festivalen varene. EDM har stort sett utspilt sin rolle som den nye moderne ‘tingen’, mens Tech House og Hiphop lever i beste velgรฅende.

Her er en rask ‘rundown av varene’;

Dag 1

๐€๐ค๐จ๐ง, den senegalesisk-amerikanske sangeren gjorde en hederlig innsats med en energisk liveopptreden, mens ๐๐ซ๐จ๐ข๐ฅ๐ž๐ซ, den norske duoen leverte et festlig repertoar som minnet om 70-tallets “pop-pรฅ-lokalet” ispedd ‘four to the floor’ -rytmer. Der den jamaicanske sangeren ๐’๐ž๐š๐ง ๐๐š๐ฎ๐ฅ fikk publikum til รฅ danse med sine kjente hits, sรฅ imponerte amerikanske Gอ‡rอ‡yอ‡fอ‡fอ‡iอ‡nอ‡ med hans gode lyd og fengende lรฅter. ๐๐๐๐Ž$, den kanadiske rapperen var sรฅnn passe i form, men klarte lett รฅ underholde den entusiastiske publikumet. Norskfรธdte ๐‘๐š๐ฆ๐จรณ๐ง a.k.a. Ramoรณn Torres Andresen fremfรธrte sin hit “ok jeg lover” til stor begeistring. ๐‘๐š๐ฒ๐ž, den engelske lรฅtskriveren, leverte en solid opptreden, mens VอŸiอŸcอŸtอŸoอŸrอŸiอŸaอŸ NอŸaอŸdอŸiอŸnอŸeอŸ aka. Victoria Karlskรฅs Andersen, kjent fra Idol, fikk publikum til รฅ synge med pรฅ hennes lรฅter.

Dag 2

Festivalens hovedattraksjon ๐ƒ๐š๐ฏ๐ข๐ ๐†๐ฎ๐ž๐ญ๐ญ๐š imponerte med en fornyet stil, og blandet store hits med Tech House-musikk. Hans kommunikasjon med publikum var enestรฅende. Den norske rapperen Marcus Kabelo Mรธll Mosele, aka. KอŸaอŸmอŸeอŸlอŸeอŸnอŸ fikk publikum til รฅ koke med sin hip-hop. Tอ‡oอ‡oอ‡mอ‡aอ‡nอ‡yอ‡lอ‡eอ‡fอ‡tอ‡hอ‡aอ‡nอ‡dอ‡sอ‡, den danske EDM-duoen entret festivalen med et fyrverkeri av en opptreden. ๐’๐ญ๐ข๐  ๐๐ซ๐ž๐ง๐ง๐ž๐ซ tidligere kjent som Unge Ferrari og Stig Joar Haugen, leverte pรฅ sin side en solid opptreden, mens BอŸaอŸlอŸlอŸiอŸnอŸcอŸiอŸaอŸgอŸaอŸ, ogsรฅ fra Norge,skapte god stemning med sine lรฅter. Svenske Hฬผaฬผnฬผnฬผaฬผ Fฬผeฬผrฬผmฬผ, kjent fra Idol, imponerte med sin stemmeprakt. Og tilslutt, ๐‘๐จ๐œ ๐๐จ๐ฒ๐ณ den norske hip-hop gruppen, en av de fรฅ i ‘ukjente’ i Norge med150 millioner streams, fikk publikum til รฅ danse.

Sammendrag

Findings Festival 2023 var ogsรฅ iรฅr en suksess, til tross for noen endringer i oppsettet. Med et variert artistutvalg og hรธy partyfaktor, klarte festivalen รฅ engasjere publikum gjennom hele helgen. Lyden var upรฅklagelig, og de visuelle effektene var imponerende. Alt i alt, en minneverdig festival som gir oss mye รฅ se frem til neste รฅr.

 

 

Facebook-kommentarer